Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mifepriston Olaszországban

2009. szeptember 04. - szekularisfigyelo

Az olasz gyógyszerügynökség hosszú viták után és a katolikus egyház, valamint a Berlusconi-kormány nyomásának ellenállva törzskönyvezte a mifepristont. 
A fejlesztési munkanevén, RU-486-ként is ismert tablettát évtizedek óta hasznáják a műtétes abortusz alternatívájaként. A hatóanyag a terhesség 49. napjáig alkalmazható a vetélés előídézésére (amely így nem műtéti, hanem lényegében úgy zajlik, mint egy spontán vetélés vagy egy menstruáció). Tekintettel arra, hogy Olaszországban az abortusz 1978 óta a terhesség 90. napjáig legális (igaz, a nőgyógyászok 70%-a lelkiismereti okokra hivatkozva nem hajlandó elvégezni), a gyógyszerfelügyelet megállapította, nincs ok, amiért ne engedélyeznék a 80-as években kifejlesztett és azóta széles körben alkalmazott módszer használatát. A Vatikán ismét kiemelte, hogy az orvosokat, a nőt és bárkit, aki a tabletta használatát javasolja, automatikusan exkommunikálják. 
 

Itt Magyarországon néhány éve a nőgyógyászok szakmai szervezetének elnöke úgy nyilatkozott a Kossuth Rádió délelőtti műsorában, azért ellenzi a vetélés gyógyszeres megindítását, mert így nem szenvednének a nők eleget az abortusz során, és "túl könnyű" lenne így nekik. 

http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSTRE56U1PU20090731?feedType=RSS&feedName=worldNews&rpc=22&sp=true 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr651358844
süti beállítások módosítása