Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Könyveket a német államfőnek!

2009. december 11. - szekularisfigyelo

Horst Köhler német államfő a minap a Münsteri Egyetemen az újszövetséget kutató filológiai intézet ötvenedik évfordulója alkalmából mondott ünnepi beszédében kifejtette, a Biblia tájékozódási pontot jelent és válaszokat kínál többek közt etikai kérdésekre. Továbbá szerinte a bibliai szövegek értékes segítséget nyújtanak a kisgyermekek neveléséhez. A Biblia a legfontosabb könyv, amit ismer.  
A Felekezetmentesek és Ateisták Nemzetközi Szövetsége igencsak megkérdőjelezi az államfő álláspontjának megalapozottságát, hiszen a Biblia amellett, hogy sokrétű írás, egyes részeiben kimondottan embertelen. Észak-Rajna-Westfália humanista szövetsége pedig arra hívott fel, segítsünk az államfőnek a könyvek közötti tájékozódásban és adjunk neki esélyt a tanulásra: 
"Felkérjük a lakosságot, adjon esélyt az államfőnek a tanulásra. Ajándékozza meg kedvenc e világi könyvével és tegye lehetővé, hogy ő is részesüljön a felvilágosodás, a filozófia, a vallásszabadság, az emberi jogok, a demokrácia, a művészet s a tudomány örökségéből!" 

http://hpd.de/node/8443

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr551591393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása