Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A tengerentúlról

2009. december 17. - szekularisfigyelo

Massachussetsben egy tanító a másodikos tanulóinak feladta, hogy rajzoljanak valamit, ami karácsonnyal kapcsolatos. Az egyik gyerek szépen rajzolt is egy feszületet. Hogy egyértelmű legyen, hogy a feszületen lógó alak halott, a két szem helyét kis x-szel jelölte. A tanító pedig hazaküldte a gyereket és pszichológushoz vitette, hogy megvizsgálják, vajon nem jelent-e veszélyt a többiekre. A pszichológus ugyan igazolta a gyereket, de a szülők úgy döntöttek, inkább átiratják más iskolába.
http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/28691520

Pórul járt Észak-Karolina egy újonnan megválasztott városi tanácsi képviselő, akit meg akarnak fosztani mandátumától. Az 59 éves Cecil Bothwell nem kevesebbet követett el, mintsem hogy ateista, éspedig olyanynira, hogy az "Isten engem úgy segéljen" kitétel nélkül tette le hivatali esküjét. Konzervatív aktivisták felidézték az állam alkotmányát, amely - persze az USA szövetségi alkotmányával ellentétesen, és ezzel érvénytelenül - egy 1868-os módosítás óta leszögezi, hogy senki nem viselhet hivatalt, aki "tagadja a mindenható Isten létezését". Egy kommentező meg is jegyezte, hogy ezek szerint azért voltak arrafelé ateisták, ha ezt bele kellett rakni az alkotmányba.

http://freethinker.co.uk/2009/12/15/north-carolina-fundamentalists-are-on-the-offensive-to-oust-atheist-councilman/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr471603279
süti beállítások módosítása