Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A X. Piusz Társaság módszerei

2010. január 22. - szekularisfigyelo

Akaratlanul is ujjat húzott egy német katolikus pár a tradicionalista X. Piusz-testvérekkel, akiket XVI. Benedek pápa egy éve visszafogadott a katolikus egyházba. A testvérek módszerei a magyar olvasót leginkább a kuruc.info eljárásaira emlékeztethetik. 
A 63 éves baden-württembergi pszichológus és férje jászolgyűjteményét a Bad Schussenried-i Új Kolostorban tervezték kiállítani "Emberképek - Hitképek" címen. Az utolsó pillanatban a 250, a világ minden tájáról származó kiállítási darabhoz még egy némileg társadalomkritikai műalkotás is csatlakozott, amelyet a pár Münchenben élő művészbarátja alkotott, és amelyen egy gipszkézen, sertés alakban mutatta a szent családot. Az alkotás címe "Schweine(g)krippe" (azaz "Sertés/influenza/jászol", a németben a két szó egyetlen betűben különbözik), célja pedig, ahogy az alkotás mellé kihelyezett táblán olvasható volt, "szarkasztikus-ironikus kifigurázása a járvánnyá stilizált influenzának és a megváltássá magasztosult oltásnak". 
Amikor azonban a környéken iskolákat is működtető X. Piusz Társaság szimpatizánsa meglátogatta a kiállítást, kitört a botrány. Stuttgarti sajtóirodája útján a társaság közhírré tetette, hogy az alkotás "a lehető legnagyobb istenkáromlás és sértő minden katolikusra nézve". Felszólították az olvasókat, tiltakozzanak a kolostor vezetőségénél, és hangot adtak annak a reményüknek, hogy ezúttal is sikerrel járnak - mint annál a Krass (azaz "Durva") nevű müncheni látszerésznél, akit bolti kirakata átrendezésére kényszerítették. Akkor is közzétették a célszemély telefonszámát és e-mail címét. 
A kifogásolt jászolt a kiállítás szervezői áthelyezték egy folyosóra és elrejtették egy kendővel, amelybe kukucskálót vágtak. De ez nem elég - a kampányolók feltették az internetre a gyűjtő magántelefonját és felszólítottak mindenkit, közvetlenül nála tiltakozzanak. Az asszony számos anonim fenyegetést kapott és kénytelen volt a rendőrséghez fordulni. 
A helyi személyiségek sem álltak ki mellette, a helyi pap pedig helyeselte a Piusz-testvérek lépéseit. A kiállítók beadták derekukat és eltávolították a kifogásolt darabot. Féltették a kiállítást és a látogatókat. A Piusz-testvérek diadalmaskodtak és felszólították az asszonyt, kérjen bocsánatot minden katolikustól, majd közölték, egyébként semmi közük a fenyegetésekhez, és aki ennek ellenkezőjét állítja, jó hírnevüket sérti.

http://www.stuttgarter-zeitung.de/stz/page/2354473_0_9223_-krippensammler-trifft-wutkampagne.html
via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr911691036
süti beállítások módosítása