Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Rehabilitált molesztáló

2010. június 19. - szekularisfigyelo

Általános felháborodást váltott ki Lengyelországban, hogy XVI. Benedek pápa minden magyarázat nélkül visszahelyezte tisztségeibe Juliusz Paetz volt püspököt. A püspököt 2002-ben fosztotta meg a Vatikán nemcsak püspöki kinevezésétől, hanem papszentelési és szentségszolgáltatási jogától is, mert bizonyítást nyert, hogy a poznani papi szeminárium növendékeit szexuálisan zaklatta. 
A váratlan rehabilitáció általános értetlenséget és felháborodást váltott ki Lengyelországban, az egyházon belül is (a poznani érsek felháborodásában állítólag felmentését kérte a pápától), és többen arra mutattak rá, hogy erre a váratlan és kellően meg nem indokolt lépésre épp azt követően került sor, hogy a pápa a múlt héten végre kijelentette, mindent megtesz annak érdekében, hogy a papok fiatalok elleni szexuális visszaéléseit megakadályozza.  

www.tagesschau.de/ausland/polen332.html
blasphemieblog.wordpress.com/2010/06/18/vatikan-rehabilitiert-skandal-bischof/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr612093800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása