Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Vallási béke...

2010. július 23. - szekularisfigyelo

Pakisztánban kissé szűkében vannak ennek. Az államnak van egy az istenkáromlást tiltó törvénye, és bár egyelőre még senkit sem végeztek ki el ez alapján, mégis hozzávetőlegesen tíz halálos áldozata van. Ennyi a törvény alapján bíróság elé rángatott embert lincseltek ugyanis meg a bíróságok épülete előtt a felháborodott tömegek. Legutóbb Faizalabad városában lőttek le egy blaszfémiával vádolt keresztény testvérpárt (az őket felügyelő rendőrt is meglőtték), és az ezt követő utcai erőszak megfékezésére más körzetekből kellett rendőri erősítést hívni. A vádak egyébként minden bizonnyal koholtak voltak: egy kereskedő azt állította, egyik alkalmazottjának a buszmegállóban Mohamedet sértő szórólapot nyomtak a kezébe, a szórólapon pedig a két fivér neve, aláírása és telefonszáma szerepelt.
Emberijogi aktivisták szerint iszlám szélsőségesek rendszeresen visszaélnek a törvénnyel, és személyes sérelmek megtorlására is használják - épp ezért el kell törölni ezt a törvényt.

freethinker.co.uk/2010/07/21/riots-follow-the-shooting-of-pakistani-christians-accused-of-blasphemy/
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr112171445
süti beállítások módosítása