Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A jog alapjai

2010. augusztus 18. - szekularisfigyelo

Egy Egyesült Államokbeli bíró úgy ítélt, alkotmányellenes az azonos neműek házasságának eltörlése Kaliforniában. Ítéletének indoklása túlmutat a homoszexuálisok ügyén.
Kaliforniában 2008-ban törölték el az azonos neműek házasságát népszavazás keretében. Ezt követően egy az egyenlő bánásmódért küzdő civil szervezet két házasodni kívánó homoszexuális pár nevében bírósághoz fordult. A bíró helyt adott a keresetnek és megállapította, alkotmányellenes a házasság intézményének korlátozása. Az indoklás a lényeg: a bíró kifejtette, hogy a népszavazás kezdeményezői nem tudták kellően megindokolni indítványukat. A népszavazási kezdeményezés csupán egy egyedi, racionálisan meg nem indokolt nézetet képvisel, és az a puszta hit, hogy az azonos nemű kapcsolatok egyszerűen alacsonyabb rendűek, nem jelent kellő alapot a jogok korlátozására. A vélekedés, illetve az erkölcsi elutasítás önmagában nem elégséges alap a jogalkotáshoz.

freethinker.co.uk/2010/08/05/judge-strikes-down-prop-8-saying-there’s-no-rational-reason-for-gay-marriage-ban/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr302222914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása