Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Komédia a közelkeleten

2010. augusztus 23. - szekularisfigyelo

A Szaúd-arab tévé egyik műsora igencsak tyúkszemére lépett a macsóknak: a Tas ma tas című szatírasorozat ramadánnyitó műsora a többnejűséget fordította ki, bemutatva egy nőt, aki több férjet tart. A második azért kell, mert az első öt év elteltével már nem foglalkozik külsejével és a munkája az élete, a harmadikat egy fogadás miatt vette férjül, a negyedik egy szír, aki azért kellett, mert megunta a szaúdi férfiakat. Az ötödik házasság miatt sorshúzással dönti el, a négy férj közül kinek kell mennie, amivel a féltékenység mocsarába taszítja őket. 
Az imámok ki vannak borulva, de a férfiak is, a műsor ugyanis épp azokat az érveket figurázza ki, amelyekkel a férfiak a többnejűséget védik. Az internetes fórumokban a férfiak azzal támadják a műsort, hogy prostitúciót terjeszt.

Az előző heti epizód sokkhatását az adta, hogy két testvér, aki anyjuk halála után meglátogatják annak fivérét, felfedezik, hogy nemcsak, hogy keresztény pap, hanem vallása ellenére még tiszteletreméltó és nagyvonalú is.  

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/saudiarabia/7950200/Role-reversal-Saudi-comedy-provokes-anger-among-male-population.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr692235108
süti beállítások módosítása