Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egyenlő és egyenlőbb iskolák

2010. augusztus 25. - szekularisfigyelo

Hoffmann Rózsa KDNP-s és Fideszes kettős pártagságú oktatásért felelős államtitkár szerint "megkülönböztetett szerep illeti meg a katolikus, illetve általában az egyházi iskolákat", és javítaná a finanszírozásukon - írja a Népszava: www.nepszava.hu/articles/article.php Az állami normatívának az iskolafenntartási költségeknek a mostani aránynál nagyobb részét, 85-90%-át kellene fedezniük, így csak a fennmaradó 10-15%-át kellene maguknak az kormányzatoknak előteremteniük, ezt pedig Hoffmann szerint az egyházi intézményeknél az állam átvállalná - a feltételes módból arra következtetek, hogy az államtitkár nincs tisztában azzal, hogy ez eddig is így volt, hiszen az egyházaknak az állam eddig is megtérítette azt az összeget, amellyel az önkormányzatok kiegészítették iskoláik költségvetését. Ezt a megoldást a mostaninál is erőteljesebben szeretné bebetonozni az (amúgy valóban -csak épp más irányban - felülvizsgálandó, hiszen a katolikus egyháznak előjogokat biztosító) Vatikáni Szerződés felülvizsgálata révén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr612247580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása