Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hogy lesz az emberből hittantanár

2010. szeptember 17. - szekularisfigyelo

Az egyetem akaratából. A berlini egyetemeken nagy a túljelentkezés, a tanárszakokon is. A Humboldt Egyetemen ezért egy adott főszakra felvételizők nem biztos, hogy bejutnak a vágyott mellékszakjukra - ilyen esetben az egyetem kijelöl nekik egy helyet egy kevésbé népszerű mellékszakon, amit nem is adhatnak le, csak akkor, ha a következő évben sikerül egy másik mellékszaka bejutniuk. 
Egy ilyen kevésbé népszerű mellékszak az evangélikus hittantanár. Amit pechjére egy ateista spanyoltanár-jelöltre is rásóztak. Aki úgy gondolja magáról, hogy nem szeretne hittanár lenni. 
Egy fórumon ugyan valaki vicces kedvében felvetette, hogy amolyan báránybőrbe bújt farkasként akár valamiféle kritikai vallásszemléletet adhatnak majd át a gyerekeknek, de az a helyzet, hogy a hitoktatói kinevezésekbe az egyházaknak beleszólásuk van, azaz gyakorlatilag kidobott az állam pénze: második szakján biztosan munkanélküli lesz az amúgy piacképes főszakot választott egyetemista. 

blasphemieblog.wordpress.com/2010/09/15/atheistin-muss-theologie-studieren/
www.tagesspiegel.de/wissen/theologie-fuer-atheisten/1933422.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr702301771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása