Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Új vallás

2010. október 06. - szekularisfigyelo

Míg a magyar kormány meg akarja nehezíteni új vallások alapítását, Nagy-Britanniában hivatalosan elfogadták a druida vallást. A naphoz imádkoznak, tiszteletüket adják a folyók, hegyek völgyek, a villám és mennydörgés szellemeinek, és Stonehenge-ben járnak össze. Az illetékes hatóság most a kezdeti elutasítást követően megállapította, hogy a természetkultusz közhasznú "vallási tevékenységnek" minősíthető, és támogatói adókedvezményben részesülnek. A druidák szerint ezzel egy ősi hagyományt visszahelyezték jogába, de nem a náluk nem számottevő pénzügyi kedvezmények, hanem a jogi státusz miatt folyamodtak az elismeréshez. 

www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,720954,00.html
via: www.frei-denken.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr142348089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása