Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Semleges Spanyolországot

2010. október 26. - szekularisfigyelo

Vasárnap mintegy száz szervezet követelte Madridban állam és egyház szétválasztását. Helyszínnek a Parque de la Cornisát választották, ahol az érsek 15.000 négyzetméternyi zöld terület és védett természeti és épített értékel ledózerolásával monumentális templomvárost akar építeni - a helyiek tiltakozása ellenére, de a városvezetés segítségével, amely az egyház kedvéért a rendezési tervet is módosítani hajlandó. 
A tüntetők két héttel XVI. Benedek pápa látogatása előtt az ellen is tiltakoznak, hogy a katolikus egyházfőt államfőként fogadja a spanyol állam és még a látogatását is az adófizetők pénzéből finanszírozza, és "Pápák, kalifák, magatok fizessétek utazásaitokat" feliratú plakátokat is látni lehetett. 
A tüntetők azonban a vidám és művészek fellépéseivel tarkított rendezvényen nem csupán a finanszírozás rendezését és a vatikáni szerződés felmondását követelték, hanem egy olyan alaptörvényt a lelkiismereti szabadság biztosításért, amely egyformán kezel minden vallásos és vallásmentes világnézetet. 
A szekuláris államot követelő rendezvényt szervező száz egyesület között egyébként számos állam és egyház szétválasztásának elvét támogató katolikus egyesület is található. 

www.elpais.com/articulo/sociedad/centenar/entidades/reclaman/Estado/laico/elpepusoc/20101024elpepisoc_3/Tes
www.uaar.it/news/2010/10/24/madrid-ieri-manifestazione-per-uno-stato-laico-ora

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr652399323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása