Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Fapados járat lesz Amszterdamba...

2010. november 06. - szekularisfigyelo

... az új alkotmányt ugyanis (amelynek előkészítő bizottságából az ellenzék kivonult, hogy legalább ne legitimizálja jelenlétével azt a munkát, amelybe beleszólni valójában nem tud) nemcsak a vasárnapi munkatilalom, hanem az abortusz tekintetében is pápahűvé szeretnék tenni a művi vetélés tiltásával (bár voltak idők a keresztény teológia történetében, amikor a zigótának még nem volt lelke, az csak a 40., illetve 80. napon költözött a magzatba). Tapasztalatból tudni, hogy az abortusz tiltása végeredményben nemigen növeli a gyerekek számát, ahogyan egyébként számarányukhoz képest a sokgyermekes anyák túlreprezentáltak az abortuszhoz folyamodók között (egy negyedik terhességet nagyobb valószínűséggel vetetnek el, mint egy elsőt vagy másodikat). 
A németek mindenesetre úgy oldották meg annak idején ezt a problémát, hogy Hollandiába utaztak, ahogy az írek Angliába. A szegényeknek meg marad a szappanlúg és a kötőtű. 

hirszerzo.hu/belfold/20101028_uj_alkotmany_vasarnap

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr392427000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása