Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Erkölcstelen Madonna

2010. november 08. - szekularisfigyelo

Nem, ezúttal ne az énekesnőről van szó. Hanem a ruhamárkáról. Amely Svájcban nem élvezhet védettséget. A svájci szövetségi bíróság ugyanis megállapította, hogy a "Madonna" levédése mint márkanév a jóerkölcsökbe ütközik, mert elképzelhető, hogy ez Svájc olasz nyelvű katolikusait sértené. Az egész német nyelvterületen mérvadó konzervatív Neue Zürcher Zeitung szerint az ítélet szövege leginkább teológiai értekezésre hajaz, amely többek között azt állítja, hogy az ország olasz nyelvű területének keresztényei a szót elsősorban Jézus anyja megszólítására használják, ezért jogszerű a márkanév bejegyzésének megtagadása akkor is, ha a szó sem a Bibliában, sem a katolikus tanokban nem szerepel. A szónak ezt a jelentéstartalmát a szó más jelentései [értsd pl. Madonna énekesnőt] sem homályosítják el a bírák szerint. A márkanév bejegyzését kérők hiába érveltek úgy, hogy olyan szigorúan katolikus országok, mint Spanyolország, Portugália és Olaszország is bejegyezték a márkanevet, a bíróság szerint ebből nem következik semmi a svájciak vallási érzéseire nézve, és egyébként is nem bizonyított, hogy az ottani katolikusok vallásosabbak lennének a svájciaknál. "Hogy a "Madonna" szó olasz nyelvterületen elsősorban káromkodásként van jelen, arra nem reflektál a gyakorlati érzéktől mentes ítélet" - írja a lap.  

www.nzz.ch/nachrichten/schweiz/marke_madonna_bleibt_sittenwidrig_1.8236582.html
via: www.frei-denken.ch/de/2010/11/madonna-mia-das-bundesgericht-schutzt-katholische-gefuhle/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr712431825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása