Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Plusz 8 hónap rabszolgaság

2010. november 14. - szekularisfigyelo

Vagy tíz évvel ezelőtt történt, hogy Utah államban egy férfi elrabolt egy tizennégy éves lányt, akit feleségével együtt háromnegyed éven át rabszolgaságban tartott, "másodfeleséggé nevelt" és szexuálisan is bántalmazott. A mormon férfi közölte, Isten jelölte ki számára (a szintén mormon) Elizabeth Smartot másodfeleségnek, és azzal fenyegette a lányt, ha szökni próbál, megöli családját.
Most zajlik a büntetőper, és most került nyilvánosságra, hogy Smart kis híján kiszabadulhatott volna néhány héttel elrablása után. 
Történt ugyanis, hogy egy az eltűnt lányt kereső rendőrök egyike egy közkönyvtárban a korra és alkatra "passzoló" lány személyazonosságáról szeretett volna meggyőződni, mert - ezt meg is mondta a rendőr - az eltűnt Elizabeth Smartot keresi, de a vele tartó férfi, rabtartója közölte, hogy vallási okokból nem mutathatja meg a kendőbe burkolt lány arcát. 
A rendőr ezt elfogadta és továbbállt. Smartot még nyolc hónapig kínozták a rendőr vallás iránti tiszteletének mellékhatásaként. 

www.theaustralian.com.au/news/world/veil-foiled-my-rescue-kidnap-victim-elizabeth-smart-tells-court/story-e6frg6so-1225951693000
via: www.butterfliesandwheels.org/2010/an-inviolable-religious-obligation

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr82442816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása