Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Monopólium a szenvedésre

2010. december 04. - szekularisfigyelo

Megint egyszer kitiltottak valamit valahonnan, ezúttal a keresztény erkölcs csapott le egy több, mint húszéves műalkotásra, amit egy közel húsz éve elhunyt művész készített. 
David Wojnarowicz Tűz a hasamban (Fire in My Belly) című videóját a Smithsonian Nemzeti Protrégaláriájából távolíttatta el a Katolikus Liga és a ligát támogató képviselők. A videót a "Bújócska. Másság és vágy" című csoportos kiállítás keretében mutatták be, és a tiltakozók egyből egész kiállítást akarták bezáratni és megszüntetni a Smithsonian állami támogatását, amely amúgy az intézmény költségvetésének a felét fedezi (ezt a kiállítást adományokból finanszírozták. A tiltakozók végül megelégedtek David Wojnarowicz videójával, mint skalppal, amely nem is a benne szereplő, hangyák mászta feszület miatt váltotta ki felháborodásukat, hanem azzal, hogy a művész Krisztus szenvedésével próbálta bemutatni az AIDS okozta szenvedést. 
Tiltakozásul egy washingtoni magángaléria kirakatában mutatja be a videót. 
A videó: 

www.salon.com/life/feature/2010/12/01/smithsonian_removes_gay_video
www.mediawatchwatch.org.uk/2010/12/02/catholic-league-forces-art-museum-to-remove-video/
ncacblog.wordpress.com/
www.northjersey.com/news/111247644_Video_s_removal_protested.html


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr782491935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása