Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Pajzs

2011. január 09. - szekularisfigyelo

Miközben a pakisztáni klérus és híveik azon vannak felháborodva, hogy a törvény értelmében gyilkossággal vádolják az istenkáromlással vádolt Asia Bibi és a vallásszabadság mellett az őt emiatt ért fenyegetések ellenére nyíltan kiálló Salmaan Taseer pandzsábi kormányzó gyilkosát, Egyiptomban még van remény (igaz, a vallásos fundamentalista pártok Pakisztánban sem szereztek soha többet, mint a szavazatok 6%-át – minden bizonnyal épp emiatt folyamodnak a lakosság terrorizálásához). Karácsonykor az idén is merényletben életét vesztette tucatnyi egyiptomi keresztény, és bár az egyiptomi elnök elítélte a gyilkosságot, és a rendőrök keresik is az elkövetőket, attól tartottak, hogy a január 6-i kopt krácsonyi misén vallási fanatikusok ismét a lakosság 10%-át kitevő koptokra törnek. Hogy nem így lett, az a muszlimoknak is köszönhető: művészek, celebek, az államelnök két fia, diákok és egyszerű emberek ezrei kivonultak a templomok elé őrt állni, amolyan élő pajzsként.

http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12136274 (via: http://www.butterfliesandwheels.org/)

http://english.ahram.org.eg/News/3365.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522571391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása