Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Mai hősök

2011. január 23. - szekularisfigyelo

Adott egy jól szituált, elit családból való asszony. Barátnője államelnök volt. Ő is tanult, angolul beszél, elvhű, éleseszű és -nyelvű. Karriert csinált: parlamenti képviselő. Most is az, bár kétséges, hogy a következő ülésen részt tud venni.
Ugyanis óránként kapja a halálos fenyegetéseket, így gyakorlatilag házi őrizetben ül. Képviselősége alatt tompított a nők életét megnehezítő törvények élén, és az ő nevéhez is fűződött a szexuális erőszak büntethetővé tétele. A január elején megölt Salman Taseerrel együtt ő is az istenkáromkás bünetetésének eltörléséért küzdött, és nem volt hajlandó visszavonni törvényjavaslatát. Azt mondták neki, az időzítés nem megfelelő. Válasza ez volt: ilyesmihez sosem "megfelelő" az időzítés, nem lehet tovább várni, miközben sorra rángatnak embereket bíróság elé ilyen váddal, és el is ítélik őket (de az is megtörtént, hogy egy ilyen vádlottat felmentő bírót emiatt öltek meg három évvel a felmentő ítélet után).
Taseer meggyilkolásával felkorbácsolódtak az indulatok, és az eddig sok apró szektára szakadt vallási mozgalmak közös ügyet találtak - innen a tömeg. A legnagyobb és leghangosabb közülük egyébként épp a korábban "mérsékeltnek" tartott barelvi szekta, amely állítólagos mérsékletességét meghazudtolva retorikájával felzárkózott a tálibokhoz.
Az ötvenéves asszonyt, Sherry Rehmant most őt féltő barátai és tőle megszabadulni akaró ellenségei egyaránt arra buzdítják, hagyja el az országot. De ő nem szeretné feladni hazáját.

www.guardian.co.uk/world/2011/jan/23/sherry-rehman-pakistan-blasphemy

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr172606940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása