Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ki miben bízik

2011. február 13. - szekularisfigyelo

Az Egyesült Államok szekuláris egyesülete arra felszólította tagjait, levélben kérjék képviselőjüket, ne fogadják el azt a törvényjavaslatot, amely nemzeti jelszóvá emelné az "Istenben bízunk" mottót. A törvénytervezet elfogadása megerősítené polgárok millióinak az államtól való elidegenedését, miközben az állam erejének a forrása éppen a polgáok sokfélesége. Magát az "Istenben bízunk" jelszót csupán a hidegháborúban, McCarthy idején kapták fel. Maga a Függetlenségi Nyilatkozat sehol sem emleget "Istent", hanem "Teremtőt", az alkotmány pedig csak az állam vallási semlegességével és a polgárok vallásszabadságával összefüggésben említi Istent. Az alkotmány ki is mondja, hogy semmilyen vallási vizsgálat nem képezheti a hivatalviselés előfeltételét. A törvénytervezet ráadásul azt állítja, hogy "a nép" Istenhez fordul, ami alaptalan állítást és kizárja mindazokat a polgárokat, akik nem részesítik előnyben a bibliai istent.

A levél itt olvasható: www.secular.org/InGodWeTrustLetter

via: www.richarddawkins.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr762652781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása