Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tanmese a katolikus befogadás mikéntjéről

2011. április 10. - szekularisfigyelo

Jó néhányszor volt már szó az önkormányzati iskolák egyházba adásáról - most Zsombón volt erről szülői értekezlet. A polgármester korábban hangsúlyozta, hogy nem anyagi okokból akarja az önkormányzati iskolát katolikus kezelésbe adni. A szülők kissé zokon vették, hogy polgármesterük erkölcsileg züllöttnek tartja őket. Részletek a szülők és Kiss-Rigó László szeged-csanád megyei püspök párbeszédéből:
"– Kötelező lesz-e megkereszteltetni a gyereket? – kérdezték a szülők.
– Nem kötelező, de a szülő katolikus értékrendjéből a keresztelés következik – felelte a püspök.
- Kötelező lesz-e a szülőknek misére járniuk?
- Nem lesz kötelező, de a katolikus értékrendből ez is következik."
Gyuris Zsolt polgármester ezt közölte az ellenkező szülőkkel: "Önök megválasztottak bennünket, hogy döntsünk a falu ügyeiben, mi pedig egyhangúan úgy döntöttünk, hogy tárgyalunk az egyházzal."

Érdemes elolvasni az egészet!  nol.hu/belfold/20110408-heti_ket_hittanora_

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr332811866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása