Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Elrontott katekizmus

2011. április 14. - szekularisfigyelo

Egy olasz katolikus könyvkiadó kénytelen volt bezúzni egy fiataloknak készült katekizmust, amely amolyan FAQ formában közli, mit szabad és mit nem. A fiatalok számára készült eredetileg német nyelvű, a pápa tetszését elnyert kiadvány egyik lényeges mondatát ugyanis félrefordították: míg a német kiadvány (az önmegtartóztatásra és a naptármódszerre gondolva) igennel felel arra a kérdésre, hogy „Szabad-e egy keresztény házaspárnak befolyásolni a fogamzást”, az olasz kérdés már egészen másképp szólt: „Szabad-e egy keresztény házaspárnak fogamzásgátlást alkalmaznia?” 45 ezer példányt nyomtak az olasz fordításból, és ebből 15-16 ezret már eladtak, mire rájöttek a hibára.

http://blog.newhumanist.org.uk/2011/04/catholic-publisher-pulps-books-after.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr452824581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása