Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A kisujj

2011. április 25. - szekularisfigyelo

Néhány évvel ezelőtt Ausztráliában programot indítottak, hogy az állami iskolák amolyan „spirituális tanácsadói” szerepben lelkészeket foglalkoztathassanak. Ezeknek a tanácsadóknak természetesen elvben nem engedélyezett térítői munkát végezni, sőt, még az sem, hogy vallási összejöveteleket szervezzenek és azokra meghívják a gyerekeket. Persze úgy tűnik, a valóság néha másként fest, és erre nemcsak szülők panaszkodnak, hanem pl. az Új-Dél-Wales államban iskolalelkészeket biztosító alapítvány, a United Christian Education Foundation honlapján egyesen azzal büszkélkedik, hány gyereket sikerült megnyerni ügyüknek.
A panaszok nyomán bírósági és ombudsmani vizsgálat is folyik.

http://www.abc.net.au/news/stories/2011/04/08/3185850.htm?section=justin

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr272834634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása