Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Továbbképzési lehetőség

2011. május 24. - szekularisfigyelo

Az USA-ban immár nemcsak vallást lehet tanulni, hanem MA-t lehet szerezni szekuláris tudományokból – azaz szervezett keretekben a vallástalanság történetét, szociológiáját és filozófiáját tanulmányozni. A kurzust a Pitzer College kínálja, amely egy viszonylag új, alig 50 éves intézmény, de diákjai nagy arányban nyernek el külföldi ösztöndíjakat (a külföldi részképzés, ami Európában, többek között az államközi ösztöndíjaknak és az Erasmus-programnak napirenden van, az USA-ban ritka: a hallgatók nemigen teszik ki a lábukat iskolájukból). A tanszék vezetője Phil Zuckermann, aki régóta foglalkozik vallásszociológiai kérdésekkel, illetve a felekezeten kívüliek szociológiájával.

http://richarddawkins.net/articles/625557-pitzer-college-in-california-adds-major-in-secularism
http://www.nytimes.com/2011/05/08/us/08secular.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr422921623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása