Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Megszokásból 2

2011. július 04. - szekularisfigyelo

A svéd evangélikus egyház tagjainak 15%-a hisz Jézusban, ugyanannyian pedig ateistának vallották magukat egy tavaly az egyház megbízásából végzett kutatás során, amelyben 10.000 egyháztagot kérdeztek meg. Az egyháznak 1996-ig születésénél fogva automatikusan mindenki tagja lett, ha egyik szülője tagja volt, és 2000-ig államegyházi státuszt élvezett. Mint mondják, nem követelmény, hogy a tagok higgyenek a tanításokban, és sokan inkább társadalmi és hagyományőrző szerepe okán becsülik az egyházat, de úgy látják, saját életük tekintetében közömbös az egyház. A 6,6 millió egyháztagból kb. 400 ezren járnak legalább havonta templomba, és a tagok 90%-a csak lazán kötődik az egyházhoz, amelyet adója 1%-ával támogat. A kutatás szerint leginkább azok kötődnek az egyházhoz, aki tinédzserként bérmálkoztak, de az egyház leginkább szociális szerepvállalásával van esélye megőrizni társadalmi státuszát.

http://www.thelocal.se/article.php?ID=34370
via: http://www.atheistalliance.org

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr873017463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása