Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Rossz helyen

2011. július 05. - szekularisfigyelo

A katolikus egyházfő, XVI. Benedek pápa szeptemberben Németországba látogat, azon belül az amúgy inkább protestáns, de még inkább multikulti Berlinbe, ahol több csoport is nyilvánosan tervezi kifejezni a katolikus tanításokkal szembeni elutasítását. A tervek szerint a pápa a német parlamentben, a Bundestagban is beszédet tartani, ami szintén némi felháborodást váltott ki, egyrészt, mert a várható tartalom nincs összhangban az alaptörvénnyel és az emberi jogokkal, másrészt, mert a német állam vallási tekintetben semleges, így aztán ha már az egyik egyházi vezető igét hirdet, minden más vallási közösség vezetőjének is hasonló lehetőséget kellene biztosítani.
Az egyik szociáldemokrata képviselő, Rolf Schwanitz ezért nyílt levélben a beszéd bojkottálására szólította fel 146 párttársát, mondván, a pápa beszéde nem egyeztethető össze az állam vallási semlegességével, a felekezetek egyenlő bánásmódjának követelményével. A Bundestagot díszletnek degradálják Európa utolsó abszolút uralkodójának a beszédéhez, és kiközösítik a németeknek azt a 2/3-át, aki a katolicizmus ellen döntött. A nőkkel, a fogamzásgátlással és egyéb ügyekben vallott álláspontjának terjesztésével a pápa bűnrészese az AIDS terjedésének és milliók kizsákmányolásának.

http://secular-europe-campaign.org/2011/06/26/germany-politicians-plan-boycott-of-popes-bundestag-speech/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr343017466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása