Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Belügyek 1

2011. október 09. - szekularisfigyelo

Egyelőre eltiltotta az illetékes egyházmegye a nagyrédei plébánost foglalkozásától és vizsgálatot indított ellene, vélhetően a ministránsokhoz való viszonyulásával kapcsolatban, egy bejelentés nyomán. Az nem derült ki, hogy rendőrségi vizsgálat is indult-e.
http://index.hu/belfold/2011/10/06/eltiltottak_a_nagyredei_plebanost/

Az osztrák áldozatok a minap a bécsi dóm előtt tüntettek, mert elégedetlenek a korábban papok által elkövetett szexuális bűncselekmények és egyéb bántalmazások miatt benyújtott panaszok feldolgozásával és a kártérítésekkel. A „Visszaélések Éjszakáján” tiltakoztak a katolikus egyház által élvezett kiváltságok ellen is – ezek egyikére reflektál egyébként a tiltakozás elnevezése, az egyház ugyanis a közmédiában, közpénzekből Egyházak Éjszakáját szervez. 
 
Szintén Ausztriában, a felső-ausztriai Kopfingban összetűzött a nyáj a pásztorával. A falu lengyel származású, erősen konzervatív papja már évekkel ezelőtt is közölte, hogy a tanítónők vallási analfabéták, sőt, állítólag közölte, hogy az ördög szállta meg őket. Át akarta írni a hittan tantervét: a gyerekekkel gyónási naplót akart vezettetni, rózsafüzért imádkoztatni és szent Fausztinát imádatni. A házasságon kívül született gyerekekről közölte, hogy a bűn gyerekei, és a nemi életre vonatkozó prédikációi komoly házastársi veszekedéseket gerjesztettek. Egy szülői értekezleten kiborult a bili; a falu 9 katolikus másodikosát a szülők egy része inkább máshová akarja majd vinni a tavasszal esedékes elsőáldozásra, sőt, egy anyuka fogta magát és kilépett az egyházból. Vasárnap két misét tartottak párhuzamosan, egyet a templomban és egyet a parkban, és a napokban a pap ellen fellépők egyike fenyegető levelet kapott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr253288904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása