Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

EU mulasztásban

2011. október 23. - szekularisfigyelo
(A hír az Ateista Klub blogján is megjelent.)
Az Európai Humanista Szövetség az EU ombudsmanjához fordult, mert az Európai Bizottság folyamatosan megsérti a Lisszaboni Szerződés 17.3. cikkelyét. A cikk kimondja ugyanis, hogy a Bizottság köteles rendszeres, nyílt és átlátható párbeszédet folytatni az egyházakkal, vallási közösségekkel, valamint filozófiai-világnézeti egyesületekkel és felekezeten kívüliek szervezeteivel. A humanista szövetség március óta próbálja megvitatni a Bizottsággal azokat a kivételeket, amelyeket a vallási szervezetek élveznek az esélyegyenlőséggel, illetve a megkülönböztetés tilalmával kapcsolatban. A Bizottság azzal adott kosarat, hogy a vallási és filozófiai kérdések nem tartoznak a hatáskörébe, amivel a humanisták egyet is értenek, csakhogy épp nem filozófiai kérdésekről, hanem a diszkrimináció tilalmát, azaz a lakosok egyenlőségét biztosító jogszabályokról akarnak konzultálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr353323441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása