Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Párbeszéd katolikus módra

2011. november 01. - szekularisfigyelo
(Ez a cikk az Ateista Blogon is megjelent.)
Az olaszországi Assisiban tartottak a Vatikán kezdeményezésére vallásközi párbeszédet. Miután Nyugat-Európán direkt zsidózni már nem illik (és sokan zokon is vették, hogy a jelenlegi egyházfő, XVI. Benedek pápa az egyház kebelére ölelte vissza a többek között holocausttagadó X. Piusz-testvéreket), a pápa mostanában ateistázni szokott, értve az alatt azt, hogy a világ minden bajáért az „istentagadást” és az agnosztikusokat, ateistákat okolja. Ezt a mostani találkozón is hibátlanul reprodukálta, amikoris, miután röviden sajnálkozott a régmúlt katolikus atrocitásain, az „Isten velünk” feliratú övcsatos nácik által elkövetett bűnökért megint egyszer a vallástalanokat tette felelőssé. Szerinte míg a hit nevében elkövetett bűnök a hittel való visszaélésből fakadnak (értve alatta, hogy nem igazán írhatók a hit számlájára), az istentelenség automatikusan megfosztja az embert minden gátlástól, minden emberiességtől (az agnosztikusokról úgy tartja, nem hitetlenek, csak még nem találták meg Istent). Nem tudni, hogy ennek az állításnak a hátterében a világi etika ismeretének hiánya áll (ebben az esetben sürgősen vissza kellene adnia filozófia szakos diplomáját), vagy a szimpla rosszindulat, de mindenesetre mindennek különös bájt kölcsönöz, hogy a Vatikán korábban médiaeseményt csinált abból, hogy a pápa személyesen ragaszkodott az ateisták és agnosztikusok meghívásához.
Az olasz agnosztikusok és ateisták sajtóközleményükben ismét felhívták a pápa figyelmét, hogy az ateizmus nevében még nem vívtak szent háborút.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr733344659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: lpe88 ios 2019.06.05. 17:48:43

Moderálási alapelvek - Határátkelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása