Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Statisztikatakarítás

2011. november 03. - szekularisfigyelo

Nem szívesen engedi útjára a katolikus egyház az egyszer megkeresztelteket, hiszen a statisztikában azért jól mutatnak a papírhullák is. Többek között mivel az egyház rájuk is hivatkozik, amikor követői nevében beszél, sokan veszik a fáradozást, hogy formálisan is beírassák a keresztelési anyakönyvbe, hogy nem értenek egyet a katolikus egyház tanításaival. Egy francia bíróság adatvédelmi okokból most ennél is többet követel: mivel a vallásra, megkeresztelésre vonatkozó adatok személyesek, az egyházi anyakönyvek viszont nyilvánosan hozzáférhetők, az egyháznak nem csupán fel kell tüntetnie az anyakönyvben, ha egy megkeresztelt személy kilép az egyházból, hanem kérésre teljes mértékben olvashatatlanná kell tennie az egész bejegyzést, pl. kiradírozhatatlan tintával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr443344768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása