Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Utólag

2011. december 01. - szekularisfigyelo
Gondolom, hallottátok a francia Charlie Hebdo szatirikus magazin november eleji történetét: november elseji számukat az iszlámnak szentelték, amiért a megjelenés előtti éjszakán Molotov-koktélt dobtak az irodájukba. Brit és török címekről meghekkelték a honlapot is. A szerkesztőség gépekkel együtt kiégett, de a lap addigra már kint volt az újságárusoknál, és a 75 ezer példány a hajnali hírre azonnal el is fogyott. A Libération napilap menedékjogot, azaz néhány asztalt és számítógépet adott a kifüstölt szerkesztőségnek, a rendőrség pedig védelmet. A lapszámot, amelynek „vendégszerkesztője Mohamed próféta”, aki a „Charia Hebdo”-ra átkeresztelt címlapon közli, „100 vesszőcsapás annak, aki nem röhögi halára magát” az október végi tunéziai választások alkalmából készítették, kifigurázva azokat az elemzőket, akik az Ennahda párt győzelmét úgy kommentálták, hogy annyira azért nem lesz baj abból, hogy iszlámisták nyerték a választásokat.
A Charlie Hebdo úgy döntött, folytatják a munkájukat, és közben a honlapot is meg tudták javítani. A támadást a francia muszlimok vezetője is elítélte, a hétvégén pedig tüntetés szerveződött a szólásszabadság mellett. A novemberi 8-i címlap mottója: A szeretet erősebb a gyűlöletnél”, és egy testvéri csókba merült Charlie Hebdo-polós fickót ábrázol, muszlim csókpartnerrel.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr633429875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása