Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Új tulaj

2011. december 02. - szekularisfigyelo
Bérlőkkel együtt adta vissza a magyar állam az unitárius egyháznak annak egy budapesti épületét az Index szerint.
A hatalmas, száz lakásos, templomot is tartalmazó Alkotmány utcai bérpalota felét már korábban visszaszolgáltatta az állam, most pedig a másik felét is visszaadta, ám előtte nem egyezett meg az önkormányzati lakások lakóival, hanem ehelyett inkább az egyháznak továbbította azt a 350 millió forintot is, amit a bérlők helyzetének megoldására és az épület átépítésére szántak a költségvetésből. Rogán Antal kerületi polgármester a Nemzetgazdasági Minisztériumot (ennek minisztere Matolcsy György) vonta kérdőre az eljárás miatt, amelyről a lakók csak utólag értesültek, és az egyház nem is állt velük szóba azóta sem. Az unitáriusok főgondnoka, Elekes Botond (aki civilben Szőcs Géza kulturális államtitkár mellett dolgozik a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban) szerint ők ugyan próbáltak bejelentkezni az önkormányzathoz, de egyébként a polgármesternek amúgy sincs köze az ügyhöz. A lakók egy része állítólag irreálisan magas lelépti díjat kér, de Elekes közölte, jó keresztényként nem tesz senkit az utcára (ezt törvényesen amúgy sem tehetné, de persze lehet, hogy őt nem a törvénytisztelet, hanem a kereszténysége tartja vissza).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr143430064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása