Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szégyellik??

2011. december 08. - szekularisfigyelo
Egy legomániás örült Biblia-sorozatának utolsó kötetét az egyik legnagyobb üzletlánc, a Sam’s Club leszedte polcairól, mert néhány vásárló arra panaszkodott, a könyv pedig vulgáris és sok benne az erőszak (egyesek szerint a szerző természetesen ateista), miközben a könyv azt a látszatot kelti, mintha gyerekek kezébe lenne való. A képregény-sorozat alkotója Brendan Smith, aki bibliai jeleneteket épít meg legóból, és a negyedik kötetével úgy tűnik, a Biblia szókimondóbb részeihez jutott el.
Másvalakinek nem sikerült egy keresztény pólónyomtató kisvállalkozónál Biblia-idézetet nyomatni egy pólóra, pedig az Újszövetségből választott, nem is obskúrus szövegrészt: Szent Pál leveleiből javasolt idézetet. Arra a kérdésre, hogy a Timóteusnak írott I. levél 2. fejezetének 12. versét megfelelőnek találja-e a magát kereszténynek hirdető vállalkozó pólófeliratnak, az előkapta Bibliáját és feleségével együtt lázasan lapozgatták, majd miután a feleség felolvasta a mondatot, közölték a megrendelővel, hogy tiszteletlen a vallásukkal szemben. Ami mégis kicsit furcsa reakció, elvégre az ő szent könyvükből való a szöveg (a kérdéses mondat hatályos katolikus verziója:” Nem engedem, hogy az asszony tanítson, sem azt, hogy a férfin uralkodjék, hanem maradjon csöndben.”).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr563447002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása