Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

És közben Angliában

2012. január 23. - szekularisfigyelo

Pár nappal miután a University College London egyik muszlim diákszervezete egy rajz miatt csesztette az ateista diákszervezetet, majd az ernyőszervezet a szólásszabadságért való kiállás helyett lovat adott a muszlimok alá (az abszurditás csúcsa az a pont volt, amikor a szervezetet azzal vádolták, hogy a rajz miatt a szervezet Facebook-oldala nem biztonságos hely muszlimok számára), egy másik londoni egyetemen, a Queen Maryn megfenyegették egy nyilvános előadás szervezőit és résztvevőit. Az egyetemen január 16-án az iszlám törvénykezésről, a saríáról szervezett volna kritikus előadást (amúgy. Muszlimok részvételével is), ám az előadás kezdete előtt egy férfi berobogott, mobiljával levideózta a várakozókat és üvöltözve azzal fenyegette őket, néhányukról tudja, hol él, és ha egyetlen negatív szó hangzik el a prófétáról, levadássza őket. Ezek után kirohant az épület elé, ahol egy nagyobb csoport várta őt, akikkel távoztak. A szervezők kihívták a rendőröket, akik azt tanácsolták, töröljék az előadást.

http://www.humanism.org.uk/news/view/966

http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/man-threatens-students-at-debate-6291022.html
http://freethinker.co.uk/2012/01/18/muslims-murderous-threats-stop-sharia-lecture-at-a-london-university/
http://richarddawkins.net/articles/644630-worrying-developments-for-freedom-of-expression-in-the-uk
http://www.secularism.org.uk/blog/2012/01/freedom-of-expression-under-threat-by-violent-extremists
freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/01/no-longer-a-safe-space/
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/01/history-has-told-us-that-these-things-cause-offence/
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr983721869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása