Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Konspirációs teóriák

2012. február 20. - szekularisfigyelo

A nagy, kevéssé átlátható módon működő világszervezetek egyikeként a Vatikán kiváló alanya a mindenféle konspirációs elméleteknek. Egy igen vad most került napvilágra: eszerint a pápa napjai meg vannak számlálva (eddig nem újdonság, elvégre ez mindannyiunkra igaz), éspedig olyannyira, hogy még az idén meg fog halni (mondjuk, ebben a szép korban ennek is megvan az esélye), mégpedig Palermo püspöke egy kínai utazása során elhangzott (és valaki más által német nyelven feljegyzett) állítólagos állítása szerint azért, mert merényletet terveznek ellene. 
Az utóbbi hetekben sűrűsödnek a nem éppen hízelgő (ám ennél a gyilkossági összeesküvésnél kissé realistzikusabb) kiszivárogtatások, amelyek a baloldali Il Fatto Quotidiano című lapnál kötöttek ki. Kezdve a korrupció ellen küzdő főmenedzser kényszerű áthelyezésénél Washingtonba a vatikáni bank zavaros ügyleteivel kapcsolatos újabb híradásokon át (a pápa rendcsinálást ígért, amiért cserébe az olasz hatóságok felfüggesztették a pénzmosás miatti vizsgálatot, ám az újonnan létrehozott felügyelőbizottsági elnök, Attilio Nicora érsek kiszivárgott levele szerint az új szabályok nem hogy javulást, hanem visszalépést jelentenek) a mostani merénylettervig. Ez utóbbit ugyan nem veszik komolyan és az érintett püspök tagadja, hogy ilyesmit mondott volna, de a Vatikánban, ahol még azt sem mindig tudni, ki van kivel és ki ellen, lázasan keresik az iratok kiszivárogtatóit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr704135286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása