Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hobo az egyházfinanszírozásról

2012. március 11. - szekularisfigyelo

Hobo jótékonysági koncertet adott A Tan Kapuja elnevezésű buddhista egyház (egy a 32 közül) főiskolája javára. Azért, mert szerinte a hívőknek kell eltartaniuk az egyházakat, nem az államnak: „Hogy ezek a diákok [a buddhista főiskola hallgatói] segíteni szeretnének az iskolájukon, azt jelenti, hogy szeretik, és nem feltétlenül kötelességből vagy karriervágyból járnak ide, kötődnek is hozzá. Ha ezt nézzük, akkor feltétlenül pozitív dolog. Nekem tetszik, ha valaki segíteni akar, ezért is vállaltam el a mai fellépést. Viszont azt gondolom, hogy egy egyházi iskolának egyáltalán nem kellene az államtól támogatást, pénzt kapnia. Ne az állam pénzelje ezeket az iskolákat, hanem a hívők és a diákok, illetve magánszemélyek. A hit egy önként vállalt dolog és igen sokféle van. Az államtól elég annyi, ha ezt eltűri.”

http://hvg.hu/kultura/20120307_foldes_laszlo_hobo_interju

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr294300853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása