Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

33 vs 40

2012. április 02. - szekularisfigyelo
A Gallup közvélemény-kutató felmérése szerint, amit 350 ezer 18 éven felüli lakos megkérdezésével végeztek az Egyesült Államokban, egyáltalán nem olyan egyértelműen vallásos az ország, amilyennek a republikánus elnökelőválasztási hajrá alapján gondolhatnánk. Míg a lakosság 40%-a tekinthető nagyon vallásosnak, a megkérdezettek 32%-a számára a vallás nem játszik szerepet a mindennapi életben. A köztes 28% vagy ritkán jár istentiszteletre, de alapvetően fontosnak tartja a vallást, vagy nem tartja fontosnak a vallást, de jelentőséget tulajdonít a templomba járásnak.
Írország velejéig katolikus ország ugyan, de itt is vannak 350 ezren, akik úgy nyilatkoztak, nem tartoznak felekezethez. Ez a tíz évvel ezelőttinek a másfélszerese (pontosabban 145%-a), illetve a lakosság 7%-a.
Egy New Jersey-i egyházmegyében felmérést végeztek a volt, ill. nem gyakorló katolikusok között, akiket megkérdezték, ha kapnának öt percet a püspökkel, milyen problémát vetnének fel neki. A leggyakoribb válaszok: az egyház túl konzervatív, túl sokat foglalkozik a homoszexualitással és a fogamzásgátlással, rosszul kezeli a gyerekbántalmazásokat, és kirekeszti a többedik házasságban élőket. A megkérdezettek negyede azt mondta, így is katolikusnak tekinti magát, a fele pedig a helyi plébánost, arrogánsnak, távolságtartónak és érzéketlennek tartja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr314350806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása