Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hontalan előadás

2012. április 05. - szekularisfigyelo

A svájci Wallis kanton szabadgondolkodói előadást szerveztek, és a korlátozott kínálatra való tekintettel egy egyházi képzőközpontot, a „Bildungshaus St. Jodern”-t választották, amely úgy hirdeti magát, hogy „mindenki számára” nyitva áll. Annak rendje és módja szerint lefoglalták, és a foglalás visszaigazolását követően véglegesítették az előadó meghívását is. Ám a központ közben rájött, hogy a szervező a szabadgondolkodó egyesület, nekik meg mégsem adják ki a helyiséget. Csakhogy már az eredeti foglaláskor sem titkolták, hogy a rendezvény témája a „humanista etika”, az előadót lefoglalták, és más megfelelő helyiség nem áll rendelkezésre. És az ilyesfajta infrastruktúra fenntartására az egyház évi bő félmillió svájci frank állami támogatást kap, mert ezzel közfeladatot lát el.
Ezért a szabadgondolkodók most azt követelik, hogy a központ módosítsa honlapján azt a kijelentését, miszerint minden egyházi és világi szervezet számára kínálja szolgáltatásait, és felvetik, hogy ebben az esetben viszont talán nem szabadna állami forrásokból hozzájárulni a fenntartáshoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr414359966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása