Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az ember egyháziasítása

2012. május 09. - szekularisfigyelo

Bizonyára olvastátok, hogy az oktatást, a kultúrát, az egészségügyet, a szociális ügyeket és még valamit maga alá gyűrt Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén személycsere történik: az orvos Réthelyi Miklóst Balog Zoltán váltja, amivel református lelkész irányítása alá kerül minden, ami emberrel kapcsolatos - pénzt nem kímélve át is nevezik a tárcát Emberi Erőforrások Minisztériumává (kissé javítva a nyelvhelyességen). Balog, azon kívül, hogy Orbán Viktor lelkésze, eddig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban felelt a társadalmi felzárkózásért (magával is viszi a feladatot új munkahelyére). A társadalmi problémákat Balog röviden összefoglalva lényegében úgy képzelte megoldani, hogy a cigányokat majd jól betereli az egyházak ernyője alá - ha valakinek még nyitott kérdései lennének afelől, mi lesz az oktatás, a kultúra, a családpolitika, a szociális ügyek és az egészségügy jövője, innen megsejtheti.

Balog kinevezésével mellesleg úgy tűnk, túl sok lett a református lelkész és az egyházak közötti "egyensúly" (más összefüggésben lekartelleztem ezt, bár nem gondolnám, hogy valaha is írott megállapodást fogunk erről találni)

Olvassátok még Poldi bá' összefoglalóját Balogról: http://poldi.blog.hu/2012/05/09/mindennapi_tesi_es_mindennapi_ima, valamint Tóth Ákos jellemzését a NOL-on: http://nol.hu/megmondok/toth_akos/20120504-a_lelkesz_ur, itt nálam pedig itt volt szó Balogról: http://szekularisfigyelo.blog.hu/2010/07/13/ez_meg_az_62, http://szekularisfigyelo.blog.hu/2010/08/15/egyhazat_az_ifjusagnak_is, http://szekularisfigyelo.blog.hu/2010/12/06/ujabb_vatikani_szerzodes_keszul, http://szekularisfigyelo.blog.hu/2011/09/05/hazai_tarlat, legutóbb pedig nemrégiben itt: http://szekularisfigyelo.blog.hu/2012/04/02/a_visszabeszelo_roma_lany_esete_a_jezsuitakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr954498764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása