Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Testi épségért

2012. május 14. - szekularisfigyelo

Egy indiai, Jemenből származó vallási tradíciókat követő, 1,2 milliós muszlim közösség abszolút uralkodó vezetőjét online petícióval próbálják meggyőzni arról, tiltsa be a lányok megcsonkítását. A Bohra szekta, amely más muszlimokat nem enged be imaházaiba, a többi muszlim közösségnél haladóbbnak tartja magát különösen a nők és férfiak egyenlőségét illetően, de ragaszkodik ahhoz, hogy tízéves korukban házilag amputálja a lányok csiklóját. Az összetartó közösségben erről a kérdésről eddig nem beszéltek, de tavaly novemberben egy bohra nő petíciót indított, hogy rábírja a 101 éves Sziedna Mohammed Burnahuddin szektavezért, amelynek minden bohra hűségesküt tesz, hogy tiltsa be a lányok megcsonkítását. A vezér szóvivője közölte, hallottak a petícióról, de a bohra nőknek meg kell érteniük, hogy a vallás megköveteli ezt, és szó nélkül alá kell vetniük magukat az eljárásnak.
Eközben 1600-ra nőtt a petíciót támogatók száma, és sokan hozzászólásban is próbálják érzékeltetni szenvedésüket, és van, akit kidobtak, mert saját kislányát nem volt hajlandó engedni megcsonkítani.

http://news.yahoo.com/female-circumcision-anger-aired-india-094432311.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr524498989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása