Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Quod licet Iovi, non licet bovi, avagy a pápa bűnbeesése

2012. szeptember 02. - szekularisfigyelo

A római katolikus egyház feje, XVI. Benedek maga sem tartja be a beosztott német papoktól szigorúan számon kért szabályokat. A katolikus egyház, mint ismeretes, bűnnek tartja az újraházasodást (mármint kivéve a halállal végződött házasságokat), és az ily módon bűnben élőktől megtagadja az áldozás szentségét. Német papok egy csoportja nyilvánosan is szorgalmazza ennek a tilalomnak az enyhítését, és többen azt is bevallották, hogy ők maguk második házasságban élőket is áldozni engedik. Le is lettek szúrva emiatt, közölték velük ugyanis, hogy a szabály az szabály, és tartsák be – a pápa legutóbb a milánói családi világtalálkozón erősített meg ezt az elvet.
De rá nem vonatkoznak az engedetlen-engedékeny beosztottaktól kikövetelt szabályok – áprilisban a 85. születésnapja alkalmából szervezett ünnepségben ugyanis maga XVI. Benedek helyezte az ostyát az előtte térdelő Horst Seehofer kereszténydemokrata bajor miniszterelnök nyelvére. Aki köztudottan bűnben (azazhogy második házasságban) él. Az esetről fotó készült, különböző újságírók kérdezgették a Vatikánt is, a bajor miniszterelnökséget is, hogy ezt akkor így hogy is. A Vatikán hallgat, a miniszterelnökség közölte, a miniszterelnök vezetésével utazó 150 fős delegáció magánutón volt. Ha netán az lenne a helyzet, hogy a miniszterelnök első házasságát rendben felbontotta a Vatikán, akkor ezt lett volna alkalma elmondani az érintetteknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr164747557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása