Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Einstein-póló

2012. október 16. - szekularisfigyelo

Az „XY tudós is hívő/ateista volt” című „érv” egyik szeretett alanya Albert Einstein Nobel-díjas fizikus, aki szívesen használta az „isten” szót – nem igazán vallási értelemben ugyan, hanem lényegében a természeti törvények metaforájaként, de ez utóbbi már el szokta kerülni az idézők figyelmét. Pár éve előkerült egy sokáig lappangó levél, amely kevés kétsége hagy Einstein istennel kapcsolatos véleményéről. A vonatkozó levélrészlet most – a tények könnyebb helyreigazítása végett (a dolognak persze amúgy nincsen jelentősége, hiszen Einstein is tévedhet) – pólóra nyomtatva is kapató az Ebey-en, 15 angol fontért (5000.- forintért), itt: http://www.ebay.co.uk/itm/Albert-Einstein-Historic-1954-God-Letter-T-Shirt-/160899601532?pt=UK_Men_s_T_Shirts&var=&hash=item25765d147c.

A vonatkozó szövegrész magyarul: „Az a szó, hogy „Isten”, számomra csupán az emberi gyengeség megnyilvánulása és terméke, a Biblia egy tiszteletreméltó, de mégis primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”

http://freethinker.co.uk/2012/10/13/bringing-einsteins-atheism-to-a-wider-world-via-ebay/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr94849444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása