Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Örökadó

2012. december 10. - szekularisfigyelo

Szokták szidni a bankokat, mert drágán adják a jelzáloghitel előtörlesztését, de van, aki ugyanezt még drágábban adja.

1357-ben gyilkosság történt Svájcban. Hogy kivásárolja magát a halálbüntetés alól, a gyilkos égőt adományozott egy templomnak, amelyhez a szükséges üzemanyagot dióolaj formájában örökké biztosítja. Mivel a gyilkos sem örökéletű, úgy rendelkezett, a terhet telke mindenkori tulajdonosa fogja fizetni. Mivel már nincs diófa a telken, az azóta kettéosztott telek tulajdonosaik évi 70 frankot (kb. 15 ezer forintot) kénytelenek kipengetni az egyháznak.
Az egyik tulaj most fellázadt (nyilván nem annyira az összeg miatt), mondván, semmilyen jogalapja nincsen ennek a tehernek, és ő nem fog bűnhődni egy 650 éve történt gyilkosságért. Az illetékes - azóta katolikusból reformátussá lett - plébánia viszont ragaszkodik a hagyományhoz és az adó behajtása érdekében bírósághoz fordult.

http://www.suedostschweiz.ch/zeitung/kirche-geht-wegen-70-franken-vor-gericht
http://www.news.ch/Klerikale+Knebelvertraege/565857/detail.htm
via frei-denken.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr684944102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása