Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ebéd mellé egy kis vallás

2012. december 13. - szekularisfigyelo

Némi perrel fenyegetést követően sikerült meggyőzni egy Fort Wayne-i iskolát, hogy a menzán étkező gyerekeknek ne kelljen ebéd közben prédikációt végighallgatniuk. Egy nemrég odaköltözött szülőpár kissé csodálkozva látta, hogy 11 éves (!) kislányuk vallásos abortuszellenes propagandaanyagot hoz haza – az iskolából. Kiderült, hogy a Chapel nevezetű egyházközösség lelkésze az ebéd alatt az iskola jóváhagyásával prédikált a gyerekeknek, beszélgetett velük, miközben ettek és mindenféle anyagokat osztogatott nekik. Az egyházközség szlogenje amúgy „Egy egyház, amiért érdemes meghalni”.
Fél órával miután a szülők a bíróságon benyújtották keresetüket, az iskola visszakozott és bejelentette, a továbbiakban nem engedélyezi, hogy a lelkész az iskolában beszédeket tartson.

http://freethinker.co.uk/2012/10/23/lunchtime-lunacy-a-helping-of-hogwash-with-your-ham-kids/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr854944154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása