Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Folyt. köv.

2013. január 13. - szekularisfigyelo

Elhagyhatta a kórházat Malala Juszufzaj, akit azért lőttek meg Pakisztánban, mert kiállt a nők tudáshoz való jogáért. Kezelése azonban még nem ért véget, újabb műtét is vár rá. Apja otthonról diplomata státuszt kapott, ami lehetővé teszi, hogy továbbra is Nagy-Britanniában maradjon a család és védve legyen.
Malala persze nem az egyetlen, aki vallási fanatikusok üldöznek azért, mert racionális megoldásokkal szeretné elősegíteni honfitársai boldogulását. Decemberben 8, az Unicef és az Egészségügyi Világszervezet segítségével dolgozó önkéntest öltek meg, akik a gyermekbénulás elleni oltást próbálják terjeszteni – manapság a világ három országában öl a gyermekbénulás: Nigériában, Afganisztánban és Pakisztánban. A pakisztáni fővárosban egészségügyi dolgozók és védőnők tiltakoztak az őket ért erőszak ellen, mondván, ők nem azért mennek mások gyerekeit megmenteni, hogy saját gyerekeik árvákká váljanak. Később egy helyi civil szervezet hét pakisztáni tanító és egészségügyi önkéntest öltek meg Pakisztán észak-keleti részén, közülük 6 nőt.

http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/01/kill-all-the-teachers/  
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/01/pakistans-education-attache/
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-birmingham-20908439
http://www.guardian.co.uk/world/2012/dec/19/pakistan-polio
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/12/three-more/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr425009267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása