Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Feltárást csak titokban

2013. január 22. - szekularisfigyelo

Megszakadt a német katolikus egyház együttműködése a hannoveri kriminológiai kutatóintézettel, amely a részben szexuális természetű gyermekbántalmazásokra vonatkozó egyházi akták tudományos feldolgozását végezte volna Christian Pfeiffer kriminológus vezetésével.

Az egyház megsértődött a kutató viselkedésén és a bizalmat helyreállíthatatlannak tartja. A kriminológuscsapat az összes, 1945 óta történt úgy aktáját megkapta volna, természetesen anonimizált formában. Ez ellen a terv ellen azonban gyorsan tiltakozni kezdtek egyesek az egyházon belül, így aztán az egyház közölte, fenntartja magának a jogot, hogy akár megtilthassa a kutatás eredményeinek publikálását. A kutató viszont elfogadhatatlannak tartja az egyház cenzúrakívánságait, az egyház pedig máris közölte, hogy ebben az esetben felmondja a szerződést és kezesebb kutatócsoportot keres magának, a kutatónak pedig bírósági úton akarja megtiltatni, hogy cenzúráról beszéljen.
Az "Unterlassungserklärung" egyébként kedves módszere a német katolikus egyháznak a kényelmetlen hangok elfojtására: ügyvéddel gyorsan megtiltatja az illetőnek az állítása terjesztését, és mire a megfenyegetett személynek igazat ad a bíróság, az ügy már elvesztette aktualitását.

http://www.tagesschau.de/inland/kirchemissbrauch104.html via http://hpd.de/node/14733,
http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2013-01/missbrauch-katholische-kirche-pfeiffer-zensur-unterlassungserklaerung

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr885029437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása