Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Invesztitúra-kérdések

2013. február 12. - szekularisfigyelo

Újabb fokra lépett állam és (katolikus) egyház szimbiózisa, amely bizony nem egyirányú beleszólást jelent: a kisteleki polgármester, Nagy Sándor a képviselőtestülettől arra kért felhatalmazást, hogy a püspöktől új papot kérjem, mert a régi elfáradt. A polgármester a felhatalmazást megkapta, ám a plébános, Laczkó Ferenc úgy gondolja, ő ugyan idős, de még nem fáradt el, és ez a lépés súlyos beavatkozás az egyház belügyeibe. Szerinte a polgármestert az motiválta, hogy ő a polgármester szerint túl szigorú és meg is követeli pl. a jegyesoktatáson való részvételt azoktól (így a polgármestertől is), akik templomban szeretnének esküdni.

http://hvg.hu/itthon/20130211_Laczko_atya_helyett_kerunk_egy_masik_pleb

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685075495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása