Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Világfivériség - Valentin-nap alkalmából

2013. február 14. - szekularisfigyelo

Miközben London egyik elmuszlimosodott negyedében önjelölt muszlim erkölcscsőszök zaklatják a szerintük nem megfelelően öltözködő, kézenfogva sétáló vagy sörösdobozzal elkapott, illetve meleg-gyanús járókelőket, New Yorkban zsidó társaik csinálják ugyanezt Williamsburg kerületben. Egy női ruhaüzlet tulajdonosa például azzal a követeléssel szembesült, hogy vegye ki a babákat a kirakatából, mert ezek látványa megzavarja az arra járó férfiak és fiúk nyugalmát. A visszafogott öltözködést (hosszú nadrág, bokáig érő szoknya, hosszú ujjú felső nyáron is) már nem csupán a társadalmi nyomás és gyerekek esetében az iskola írja elő. Nachaya Weberman tárgyalása során kiderült, nem ritka, hogy önjelölt erkölcscsőszök látnak neki kikényszeríteni a rabbik ajánlásait és fenyegetéssel („kár lenne, ha betörne ez a szép kirakatüveg”) rákényszerítik a szülőket arra, vessenek véget gyerekeik „erkölcstelen” ruházkodásának és erkölcstelen telefonálási szokásaiknak (értve ez alatt, hogy lányok és fiúk ne beszélgessenek egymással). - Van, akinek guminő kell, egyes haszidoknak viszont ezekszerint a műanyag próbababától áll fel.

Kétségtelenül rekordot (igaz, csak mennyiségit, minőségit nem) az a szaúdi pap, bizonyos Abdullah Daúd, aki szerint a kétéveseket is testfátyol mögé kellene rejteni, mert akaratukon kívül is csábíthatnak. Honfitársai szerint inkább őt kellene felelősségre vonni az iszlám megsértése miatt. Ugyanezt a mentalitást képviseli az szintén szaúdi pap apa, aki saját ötéves lányát verte agyon, mert nem volt biztos abban, hogy vajon szűz-e. Nyilván minden felháborodás mellett is kevésbé meglepő ez egy olyan társadalomban, amely Mohamed személyében prófétaként tisztel egy olyan férfit, aki kilencéves gyerekkel élt „házaséletet” és ebből levezeti azt, hogy nem kell minimális életkort előírni a házasságkötésre.
Ezek a hisztis bácsis történetek abszurditásukban is véresen komolyak, mert ugyanennek a – mellesleg Európában és az Egyesült Államokban szintén még mindig divatos – vallási alapozással megerősített szemléletnek az eredménye az, ami Egyiptomban történik. Ott – Indiához hasonlóan – teljesen elharapózott az erőszak és portyázó férfiak szabad prédának tekintenek minden nőt. Kortól és öltözködéstől függetlenül mindegyiküknek számolnia kell azzal, hogy molesztálják, ha kimerészkedik a házából. Rendőrséghez fordulni felesleges, ehelyett az internet maradt, ahol erre szakosodott oldalakon osztják meg a nők egymással bántalmazásaikat.

http://www.nytimes.com/2013/01/30/nyregion/shadowy-squads-enforce-modesty-in-hasidic-brooklyn.html via http://www.siawi.org/article4835.html
http://www.n24.de/news/newsitem_8576643.html
http://www.welt.de/politik/ausland/article113395025/Saudischer-Prediger-will-Zweijaehrige-verschleiern.html
http://www.zeit.de/politik/ausland/2013-02/aegypten-sexueller-missbrauch-revolution

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr655071962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása