Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az egyházi oktatás céljai

2013. február 15. - szekularisfigyelo

Nagy-Britannia katolikus egyháza, amely számos államilag finanszírozott iskolát is fenntart, kis füzetben tette közzé az oktatási intézményeikkel kapcsolatos elveket és a dolgozókkal szembeni elvárásait. Ebből újfent kitűnik, hogy az iskolaüzemeltetés legfőbb célja a tanulók megtérítése és egyházhoz kötése. Minden megkeresztelt gyerek joga, hogy katolikusan neveljék. Ennek megfelelően az iskola vezetőinek gyakorló katolikusoknak kell lenniük, továbbá törekedni kell, hogy minden tanári posztot gyakorló katolikusok töltsenek be. Bizonyos élethelyzetek alapból kizárják, hogy egy dolgozót „gyakorló” katolikusnak tekintsék: ha egyházi különengedély nélkül polgári házasságban él vagy más felekezetnél köt házasságot, házasság nélkül él párkapcsolatban, illetve második házasságban él úgy, hogy az ő vagy a házastársa első partnere még él.
Az ezzel kapcsolatos problémák miatt a brit humanisták is és a szekuláris társaság is különböző kérdéseket intézet politikusokhoz, illetve az EU illetékes szerveihez.

http://humanism.org.uk/2013/01/29/catholic-education-service-sets-out-its-policies-on-its-schools/
http://www.secularism.org.uk/news/2013/01/nss-to-challenge-catholic-churchs-new-restrictions-on-teachers

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr265071931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása