Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Buddhista predátor

2013. február 25. - szekularisfigyelo

Vizsgálat folyik az USA egyik legismertebb buddhista guruja ellen. A 105 éves Joshu Sasakit, aki a zenész Lenoard Cohen gurujaként is ismert, azzal vádolják, hogy évtizedeken keresztül molesztálta női tanítványait. Sasaki 1962-ben érkezett az USA-ba, ahol Los Angelesben és New Mexikoban alapított egy-egy zen-buddhista központot.
Nem ő az első, akinek szexuális élete ninc srendben: 2010-ben a manhattani Zen Studies Society gurujának, Eido Shimanonak kellett lemondania, mert tanítványokkal folytatott szexuális viszonyt. Sasaki ellen már 1991-ben is panaszt emeltek molesztált női tanítványok, de a buddhista közösség csak most indított vizsgálatot ellene, miután Eshu Martin zen pap, aki Sasakinál tanult, a SweepingZen.com buddhista weboldalon szexuális visszaélésekkel vádolta Sasakit.

A bírálók és az áldozatok már régebben rámutattak arra, hogy a zen-buddhizmus patriarchális és elszigetelt kultúrája és a zen-mester szinte vallásos tisztelete könnyen vezethet visszaélésekhez.

http://freethinker.co.uk/2013/02/16/leading-japanese-zen-buddhist-master-aged-105-accused-of-being-a-sex-pest/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr255099797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása