Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Románia előzésben

2013. február 26. - szekularisfigyelo

23 román civil szervezet követeli az egyházak állami finanszírozásának megszüntetését, mondván, ezt az összeget inkább oktatásra és egészségügyre kellene költeni. A 18 elismert felekezet (amelynek legnagyobbika az ortodox egyház, amelynek a lakosság 85%-a tagja) évi 540 millió eurós támogatásban részesül. Ennek nagy részét a papok fizetése teszi ki, de új templomok is épülnek belőle. Így az ortodox egyház épp 107 méter magas új székesegyházat épít Bukarestben (a régió legnagyobbika lesz), és az államot pumpolja pénzért. Bukarest városa is támogatta a projektet 2,5 millió euróval, és más forrásokból is jutott állami pénz erre. Ráadásul törvény kötelezi Romániát a templomépületek karbantartására, illetve új építésű templomok finanszírozására.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/02/romanian-secularists-want-an-end-to-state-sponsorship-of-churches?

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr335099804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása